activiteiten startpagina wijzigingen zeeuwse fossielen uitgelegd
prikbord bijeenkomsten excursies evenementen meer weten? vindplaatsen downloads ledenpagina bibliotheek links wie doet wat? info

    vrijdag
    1 maart
overzicht bijeenkomsten

bijeenkomst 23 april 2004

Prof.dr. Th.E.Wong (Paramaribo, 1946) studeerde van 1966 tot 1972 geologie aan de Universiteit van Utrecht en promoveerde er in 1976 op het proefschrift “Tertiairy Stratigraphy and Micropaleontology of the Guiana Basin”. Hierna was hij werkzaam in Suriname bij achtereenvolgens: Geologisch Mijnbouwkundige Dienst (1976-1978), Suralco (1978-1982) en Suriname Gulf Oil (1982-1984). Gedurende die tijd was hij tevens als buitengewoon docent verbonden aan de Universiteit van Suriname. Vervolgens werkte hij tot 1986 als consultant well-site geoloog bij verschillende boringen van Amoco op de Noordzee.
Sinds 1986 werkt Prof. Wong bij de Rijks Geologische Dienst (RGD), thans TNO-NITG te Utrecht, alwaar hij nauw betrokken is bij het geologisch onderzoek van de ondergrond van Nederland ten behoeve van zowel de kartering van de diepe ondergrond van Nederland als de advisering van olie en gas. Hij was Hoofd van de voormalige Hoofdafdeling Wetenschappelijk Laboratorium, waarbij hij leiding gaf aan diverse specialisten die bij wetenschappelijk onderzoek van de RGD betrokken waren. Na de vorming van het TNO-NITG geeft hij als projectleider leiding aan diverse multidisciplinaire projecten van dit instituut. Vanaf 2002 is hij tevens hoofdredacteur van de “Netherlands Journal of Geosciences”, het internationaal geowetenschappelijk tijdschrift van Nederland.
Sinds 1996 is hij bijzonder hoogleraar sedimentaire geologie van Nederland aan de Universiteit Utrecht en sinds 2002 ook buitengewoon hoogleraar in de geologie aan de Universiteit van Suriname.